• Cronquist Consult
  • Cronquist Consult
  • Cronquist Consult
  • Cronquist Consult
  • Cronquist Consult
  • Cronquist Consult
  • Cronquist Consult
  • Cronquist Consult
  • Cronquist Consult
  • Cronquist Consult
  • Cronquist Consult
  • Cronquist Consult
  • Cronquist Consult
  • Cronquist Consult
  • Cronquist Consult
Previous Next

Anholt kogebogenAnholt kogebogen

           kærlighed og havvand

 

 

Anholt kogebogen er for dig, der ligesom jeg faktisk ikke gider følge stramme opskrifter, men elsker det visuelle og sætter pris på anekdoter om alle de skønne retter, øen og mennesker.

 

Den hjælper både nybegynderen til, hvordan man egentlig får fat i hummere, krabber og fisk på havnen, ordner og tilbereder de små krabater, finder vild peberrod og timian, svampe, tang, bær og blomster, ligesom en garvet køkkenekvilibrist får ny inspiration hentet fra mine rejser til bl.a. Italien, Kreta, Kroatien og Fiji.

 

Det er således en opfordring til dig om at eksperimentere i køkkenet sammen med din familie, venner og søde gæster. Vi skal ikke være bange for det fejlbehæftede og ukendte, for det er dér, at ægte skaberkraft og innovation dannes.

 

Mit moment of zen opstår, når jeg er i dette univers på  Anholt: Til lands, vand og i luften.  Dér, hvor alle de fantastiske råvarer er, og som er det bærende element og udgangspunkt i denne kogebog. Her, hvor min familie er fra, og hvor vi omgiver os med det mest basale, men allervigtigste på denne blå planet:

 

Kærlighed og havvand.

Mads

 

 

Anholt kogebogen er på 132 s. og indeholder udover anekdoter om de enkelte retter, familien på øen, projekter og sjove traditioner også mange flotte billeder til de 30 gode opskrifter på bl.a. rødspætter, fiskefrikadeller, jomfruhummere, søtunge, pighvar, krabbekløer samt lækre kantareller, kartofler, vild peberrod, brød, bearnaise, snaps, enebær, syrener og hybenrose. I handlen april 2021.

 

Tekst, billeder og layout: (C) Mads Cronquist