• Cronquist Consult
 • Cronquist Consult
 • Cronquist Consult
 • Cronquist Consult
 • Cronquist Consult
 • Cronquist Consult
 • Cronquist Consult
 • Cronquist Consult
 • Cronquist Consult
 • Cronquist Consult
 • Cronquist Consult
 • Cronquist Consult
 • Cronquist Consult
 • Cronquist Consult
 • Cronquist Consult
Previous Next

Første solo-tur som pilot-in-command

07.feb. 2018

 

I dag realiserede jeg en drøm - efter mere end 40 år. Jeg fløj min første solo-tur i en TB9 og landede fint igen I Roskilde. Filmen her på sitet viser og forklarer de mange ting på den lille tur. Jeg gjorde det !

 

Siden jeg var en lille knægt har jeg drømt om det. Hos mine forældre på Anholt kravlede jeg om sommeren op i et højt træ og holdt øje med de flotte T10-faldskærme, når de sprang fra flyet højt oppe. Motoren blev slukket - og så: Som små sorte prikker på himlen, indtil skærmene foldede sig ud i de mest fantastiske farver. Senere skulle jeg selv opleve at springe og få faldskærmscertifikat. Og min bror og hans hustru købte sjovt nok senere det gamle faldskærmspakker-hus lavet om til sommerhus med 12 sengepladser.

 

Ude på den lille flyveplads stod flyene linet op. Det var spændende. Nogle havde høje vinger, andre lave. Men jeg kendte dem alle sammen. En dag ville jeg flyve sådan én selv - og måske endda min egen ?... Det arbejdes der faktisk seriøst på nu i skrivende stund.

 

I dag var et super vigtigt delmål for mig. Hen over vinteren er der opnået taxi-godkendelse, teorieksamen er bestået, radiocertifikat tilføjet og i dag: Alene i luften som pilot-in-command, hvor det hele bliver sat sammen. Den følelse kan simpelthen ikke beskrives. Du må prøve det selv, hvis du altså gider studere hårdt, øve dig rigtig meget og kæmpe for tingene.

 

Forleden beskev jeg kort om sammenhængen ml. pilotuddannelsen og ledertræning. Dygtige ledere føler en dyb ro og har tillid til sig selv, også når det bliver rigtig svært og presset stiger. I mit eget tilfælde har jeg en baggrund som beredskabsofficer, indsatsleder og har været chef for nogle store nødhjælpsprojekter i flere år under krigen i Bosnien. Her lærte jeg, hvad ægte high performance er i super effektive teams, der aldrig giver op. Hver dag, måske 16-17 t. i døgnet, 7 dage om ugen i halve og hele år af gangen. Essensen af dét, er det, som vi nu træner med ambitiøse lederhold - og unge - i Outdoor Leadership Training Center (OLTC) bl.a. i Bosnien, men også eks. Østrig, Frankrig og Sverige. Og på Anholt.

 

Grundessensen er nemlig i alle tilfælde det samme mentale kraftoverskud - som jeg kalder "det indre beredskab". I går trænede jeg sammen med en kollega et hold betonbisser i formidlingens svære kunst. En del rystede og var meget nervøse, hvilket er helt ok. Sommerfulge i maven er jo vores venner, hvis vi kan dressere dem til at flyve i formation. Derfor trænede vi fokus, grounding, vejrtrækning, stemme og en masse andet - som de havde svært ved. Cheferne dukkede op som surprise om aftenen, hvor der var "eksamen" - bagefter socialt samvær. Rigtig dejligt.

 

I dag tog jeg så min egen medicin: Jeg mener nemlig helt ærligt, at man som lederudviklingskonsulent simpelthen med jævne mellemrum bliver nødt til at TRÆNE - alt muligt: Hjernen, kroppen, følelsesregisteret. Ellers bliver man bare en pladespiller at høre på. Man må også nødvendigvis SELV have en solid lederuddannelse - eller flere - og have stået distancen i mange år i driften, hvor der er leveret nogle bemærkelsesværdige resultater. Ellers er det bare varm luft, snik-snak, oppustede hjemmesider, hulahoprings-"teambuilding" og højteoretisk "ledelse", som IKKE virker i praksis. Væk med det fnidder og skrammel.

 

Det handler jo ikke om at være perfekt - tværtimod: Hele tricket er, at det er godt som individ, team el. leder at være uperfekt - ligesom da jeg fløj i dag - fordi så er der et potentiale. Det må man arbejde med hele livet. Vi bør lære de unge det meget tidligere end "genopretningsprojekter" fom. 8 kl. - det virker bare ikke. Her i landsbyen gav vi vores eget bud med uddannelse af 32 unge 6.kl. elever i projekt "Fremtidens lederberedskab". Dét virkede.

 

Mens jeg arbejder videre med organisations- og forretningsudvikling som min core business hos kunderne, så drømmer jeg videre i fritiden - bl.a. på løbeturene tidligt om morgenen med min hund og to gode makkere - om det næste mål, og realiserer det: Det hedder et PPL (A) certifikat, og det kommer her til sommer. 100%. Så skal jeg flyve mine forældre og venner t/r Anholt og ærbødigt anerkende dem, der for 20 år siden på min fødselsdag i juli mistede livet i en flyulykke, som jeg var involveret i. Cirklen sluttes, og en ny kan begynde.

 

Hvad drømmer du om - og faktisk får gjort noget ved for at komme i mål ?

 

/CRO